12 Voordelen van oplossing voor BI

Consultant

Het concept van business intelligence verscheen voor het eerst in de jaren zestig. Dit is gedefinieerd als “het vermogen om de relatie tussen de gepresenteerde feiten te begrijpen op een manier die informatie geeft over acties die moeten worden ondernomen om een ​​gewenst doel na te streven”. Wat niemand had kunnen vermoeden, is in hoeverre de creatie van dit concept jaren later invloed zou hebben op de (IT-)wereld.

Tegenwoordig zijn data de nieuwe grondstof en het lijdt geen twijfel dat het opnemen van deze asset in ons bedrijf de dagelijkse besluitvorming stroomlijnt en versnelt.

De gegevens die in bedrijven zijn opgeslagen, zijn ongetwijfeld van grote waarde, omdat we hierdoor waardevolle informatie kunnen verkrijgen. Daarnaast kunnen we met behulp van business intelligence-oplossingen data en informatie op het juiste moment ophalen, analyseren en zelfs toekomstige acties voorspellen.

Deze tools zijn op zichzelf misschien niet winstgevend, maar ze kunnen worden gebruikt om bedrijfsstrategieën te ontwikkelen die zowel tastbare voordelen, zoals kostenbesparingen, tijd, nieuwe visie, enz. bestuur.

Met de implementatie van Business Intelligence kunt u de informatie van uw bedrijf consolideren en, dankzij een reeks tools, gebruiken, analyseren en delen met geweldige visuele en analytische kwaliteit, waardoor uw productiviteit wordt verhoogd.

Dankzij de ontwikkeling van dashboards is het mogelijk om een ​​zeer duidelijke visie op de resultaten te hebben, te voldoen aan ontwikkelingstrends, doelen en prognoses en een oneindig aantal strategische KPI’s te gebruiken bij de besluitvorming. Op deze manier kan een krachtig hulpmiddel voor besluitvorming worden gebouwd door slim gebruik te maken van opgeslagen en verwerkte gegevens.

De voordelen van Business Intelligence voor uw bedrijf

 1. Vereenvoudiging en organisatie van gestructureerde informatie Organisaties hebben doorgaans een grote hoeveelheid informatie, evenals verspreide en heterogene gegevens uit verschillende gegevensbronnen. Veel van deze zijn geworteld in spreadsheets. Als al deze informatie goed gestructureerd is, kan deze gemakkelijk worden gebruikt om beslissingen te nemen en de groei van uw bedrijf te plannen.
 2. Gebruik van ongestructureerde gegevens Een belangrijk onderdeel van de analytische evaluatie ligt in gegevens die worden gegenereerd door Office-bestanden, e-mails, sociale netwerken of marktgegevens. Het is daarom van groot belang om deze data te integreren om toegevoegde waarde te genereren in de bedrijfsprocessen.
 3. Integratie van ongestructureerde gegevens Met business intelligence kunnen realtime gegevensbronnen worden gebruikt voor ongestructureerde gegevens, waardoor u flexibeler bent en een breder zakelijk perspectief krijgt.
 4. Vermindering van kosten en tijd Met de implementatie van business intelligence-oplossingen worden tijdrovende taken zoals handmatige gegevensconsolidatie geëlimineerd. Het is ook mogelijk om de kosten te verlagen door onnodige uitgaven te evalueren die de winst van het bedrijf negatief beïnvloeden.
 5. Verbeterde zichtbaarheid en toegankelijkheid van informatie De zichtbaarheid tussen verschillende afdelingen is verbeterd, wat in veel gevallen een game changer is. Dankzij de ontwikkeling van autorisatietechnologie heeft elke gebruiker toegang tot de informatie die hij nodig heeft.
 6. Verbeterde klantkennis Met de mix van data-analyse en inzichten in toekomstige trends, is het mogelijk om de vraag en het consumentengedrag te begrijpen, wat de omzet en winst van uw bedrijf zal verbeteren.
 7. Hoger en objectief beslissingsvermogen Dankzij analytische tools voor business intelligence kunnen datamanagers realtime informatie hebben om een ​​objectievere en betere beslissing te nemen.
 8. Verbeterde bedrijfsefficiëntie Omdat de gegevens op een meer geaggregeerde manier kunnen worden geraadpleegd, krijgt de analyse meer zichtbaarheid en bruikbaarheid, waardoor de inspanningen worden gericht op doelen die het bedrijf helpen groeien.
 9. Verhoogd reactievermogen Met de data kun je veranderingen in de markt (of in de omgeving) sneller herkennen en wendbaarder en flexibeler reageren. Het vermogen om sneller te reageren en beslissingen te nemen, maakt u concurrerender en kan u helpen een marktleider te worden.
 10. Zakelijke voorspelling Business Intelligence maakt onder meer ‘wat als’-simulaties mogelijk, zodat u marktbehoeften kunt voorspellen en effectief kunt anticiperen op concurrenten.
 11. Mobiliteit en bewaking De manier van werken is veranderd. Om de beste beslissingen te kunnen nemen, moeten medewerkers tegenwoordig altijd en overal toegang hebben tot goed gestructureerde informatie. Business intelligence is hierop aangepast en heeft de technologische capaciteit om deze uitdaging aan te gaan.
 12. Natuurlijke taalverwerking en kunstmatige intelligentie De empowerment en stroomlijning van het besluitvormingsproces is u. mogelijk zijn dankzij natuurlijke taalverwerking en AI-technieken.
12 Voordelen van oplossing voor BI
Schuiven naar boven