Corsica – tips voor “de mooie”

Corsica

Vakantie Corsica, vakantie op het vierde grootste eiland in de Middellandse Zee. De Grieken noemden haar toen al “de schone”. Het Franse eiland is werkelijk prachtig en tegelijkertijd heel bijzonder. Het eiland bestaat voor het grootste deel uit bergen, terwijl de kust is omzoomd met prachtige stranden. Als u een zwem- en wandelvakantie plant, wacht u een waar paradijs op Corsica.

Aankomst op Corsica

Maar laten we beginnen bij de basis: wat is de beste manier om naar Corsica te komen? De afstand tussen Corsica en het vasteland van Frankrijk is 180 kilometer, van Italië slechts 83 kilometer. U kunt met het vliegtuig of met de veerboot komen.

Veerboten vertrekken meerdere keren per dag vanuit Frankrijk en Italië, maar plaatsen aan boord zijn vaak ruim van tevoren geboekt. Als u bij aankomst de zeelucht wilt proeven, kunt u het beste zo snel mogelijk reserveren. Met een rechtstreekse vlucht bent u in iets minder dan twee uur op Corsica.

Als u veel van het eiland wilt verkennen, is het de moeite waard om een ​​huurauto te overwegen. Op het gebied van lokaal vervoer is er de afgelopen twee decennia veel gebeurd, maar het netwerk kan niet als zeer goed ontwikkeld worden omschreven.

Beste reistijd voor Corsica

Er bestaat niet zoiets als DE beste tijd om op Corsica te reizen – het hangt allemaal af van wat u in gedachten heeft. Zo is het weer op Corsica van begin april tot eind oktober ideaal voor buitenactiviteiten: aangenaam droog en zonnig. De zomermaanden moet je vermijden. De temperaturen in deze tijd vragen om een ​​strandvakantie. De maanden mei tot eind september zijn perfect voor strandliefhebbers en de zee is op haar mooist.

Wat te zien en te doen op Corsica

Laten we naar de meest opwindende vraag gaan: wat kun je doen op Corsica en welke regio’s zijn bijzonder populair?

Adrenaline op Corsica: van canyoning tot ziplining

Met zijn ruige berglandschap is Corsica ideaal voor canyoning. De talrijke kloven worden gekenmerkt door watervallen en natuurlijke zwembaden, waardoor ze een speeltuin zijn voor zowel beginners als ervaren kloofwandelaars.

Als het om watersport gaat, raak je met Corsica sowieso de jackpot, want zowel op als onder de golven kun je naar hartenlust stoom afblazen.

Op de kajak beweeg je tussen ruige rotsen aan de rand van het eiland en ontdek je zijn geheime grotten. Of je dobbert op de stroming van het zoete water, want op rivieren als de Fango krijg je veel van de lokale natuur te zien voordat het water in zee stroomt.

Over het algemeen is het de moeite waard om met een drijvend voertuig rond Corsica te varen en naar pittoreske kustplaatsen en natuurreservaten te gaan.

De quads zorgen voor de dosis adrenaline op de grond. Met hen heb je de mogelijkheid om meer afgelegen hoeken van het eiland te verkennen en tegelijkertijd echt vol gas te geven.

Grandioos uitzicht op Corte, de voormalige hoofdstad

Over het algemeen biedt de natuur op Corsica verreweg de meest fascinerende bezienswaardigheden. Mis Corte niet, Corsica’s voormalige hoofdstad en militaire basis in de Middeleeuwen. U kunt spannende musea bezoeken, door de kleine steegjes slenteren, de ene of de andere culinaire verwennerij proberen en de dag eindigen op wat waarschijnlijk het mooiste uitkijkpunt is. De historische binnenstad ligt immers 400 meter boven zeeniveau op een rots.

Zonsondergang zoals in een prentenboek

De meest adembenemende zonsondergang beleef je op Pietra, een schiereiland met een vuurtoren. Vanaf daar heb je ook een geweldig uitzicht op het kleine eiland Île Rousse en de dorpen van de Balagne, die allemaal hoog in de bergen liggen. Ook zij zijn een bezoek waard.

Ajaccio

De grootste stad van Corsica is Ajaccio en er is veel te ontdekken voor de cultuurliefhebbers onder jullie: het huis waar Napoleon Bonaparte als kind woonde, de kathedraal waar hij werd gedoopt, het Fesch Museum, dat bekend staat om Italiaanse kunstwerken , en een traditionele markt die je elke ochtend onderdompelt in de drukte van de lokale bevolking.

Corsica – tips voor “de mooie”
Schuiven naar boven