Stofzuiger: praktisch allround talent

Stofzuiger

De stofzuiger is een van de meest populaire apparaten die je regelmatig in het huishouden gebruikt. De reden hiervoor ligt voor de hand: de praktische huishoudhulp maakt uw leven gemakkelijk en vuilvrij! De stofzuiger is in een mum van tijd klaar voor gebruik en bevrijdt je huis van hinderlijk stof en vuil. In onze stofzuigergids hebben we tal van tips en trucs verzameld die hun gewicht in goud waard zijn bij het gebruik van een stofzuiger. Hoe elimineer je slechte geuren die uit je stofzuiger komen? Hoe stofzuig je goed en effectiever? Laat je inspireren en geniet nog meer van de handige alleskunner. Heb je een nieuwe nodig? Kijk dan bij onze top Beste stofzuiger.

Goed stofzuigen moet worden geleerd

Om te voorkomen dat u twee of drie keer hoeft te stofzuigen, moet u bij het huishouden rekening houden met de wet van de zwaartekracht. Werk dus vanaf de bovenkant naar beneden. Zorg eerst voor lampen, gordijnen, planken en fotolijsten. Het stof dat niet wordt opgevangen zakt naar de grond. Wacht daarom tot het einde van uw reinigingsactie voordat u gaat stofzuigen. Dit bespaart u tijd en moeite.

  • Elke dag ontstaat er nieuw stof en vuil. Daarom is het logisch om het appartement minstens om de twee tot drie dagen te stofzuigen.
  • Maak wat ruimte vrij voordat je gaat stofzuigen. Verhoog stoelen, vazen ​​en planten om gemakkelijk elke hoek van de kamer te bereiken.
  • Begin met stofzuigen in het deel van de kamer dat het verst van de deur verwijderd is. • Om al het stof en vuil op te zuigen, laat u de stofzuiger 2-3 keer over elke plek lopen.
  • Gebruik een opzetborstel op gevoelige vloeren om krassen te voorkomen.
  • Stofzuig gestoffeerde meubels minimaal om de twee weken. Een speciale bekledingszuigmond is hiervoor ideaal. Haar, stof en kruimels hebben de neiging zich op te hopen in de bekleding.

Stofzuigertips: wist je dat?

Lege kartonnen kokers passen in elke nis

De stofzuiger is natuurlijk voorzien van diverse opzetstukken, maar sommige ruimtes zijn niet zo makkelijk schoon te maken. Om zelfs in de smalste hoeken van uw huis flexibel te kunnen zijn, raden wij een kartonnen rol als stofzuigeropzetstuk aan. Of je de lege papieren handdoekrol halveert of de wc-papierdoos gebruikt, is helemaal aan jou. Beide varianten werken wonderwel. Zo kom je zelfs in de kleinste spleten en kieren tot op de bodem van het vuil. Plaats hiervoor de kartonnen koker op de koker en druk het kartonnen uiteinde tegen elkaar. Zo maak je makkelijk krappe ruimtes schoon.

Haaknaald vs knoop

Een opeenhoping van haar en vuil dat uw opzetborstel verstopt? Gebruik een haaknaald om de knoop te verwijderen. In een mum van tijd werkt de stofzuiger weer op topniveau. opzetborstel De opzetborstel zorgt voor een stofvrij appartement. In deze combinatie verwijder je eenvoudig stof van verschillende ondergronden en meubels. Lampen, boeken, schilderijen of spiegellijsten – maak het jezelf makkelijker om af te stoffen.

Kous is troef

Wie kent het niet: de lievelingsring of de rol van 50 cent onder de kast of de bank. Om het zoeken naar de verloren schat kinderspel te maken, gebruik je de Gorenje stofzuiger en doe je een nylon kous over de zuigopening. Maak de kous vast met een elastische band en start het apparaat. De sok voorkomt dat het verloren voorwerp wordt opgezogen en in de stofzuigerzak belandt. Handig toch?

Volumineus tapijt door ijsblokjes

Als u meubels opknapt en verplaatst, zal het volgende probleem u vast bekend in de oren klinken. De meubelpoten laten ongewenste sporen achter op het tapijt. Wij hebben de perfecte truc voor u: plaats een ijsblokje in de betreffende put en wacht tot het ijs smelt. Stofzuig over de natte plekken en de tapijtvezels staan ​​weer als één.

Gebruik een haarborstel voor het stofzuigen

Iedereen met lang haar of huisdieren weet hoeveel haar er in de loop van de tijd in een tapijt kan komen te zitten. Om verstopping of knopen te voorkomen, borstelt u uw tapijt voordat u gaat stofzuigen. Dit vereenvoudigt het werk van de stofzuiger en voorkomt dat je vervelende haarknobbels moet verwijderen.

Stofzuiger: praktisch allround talent
Schuiven naar boven