Tuinmeubel loungeset – onderhoudstips

Tuinzitje

Voorbij zijn de dagen van plastic stapelstoelen! Voorbij zijn de dagen van houten banken, die decoratief maar uiterst oncomfortabel waren. Sinds een aantal jaren ontwikkelt zich op het gebied van tuinmeubelen een trend die steeds meer wijdverbreid is: “De huiskamer op het platteland”. Zoals de term al doet vermoeden, zijn terrassen ingericht met meubels die anders in gesloten ruimtes zouden worden gebruikt: zitgroepen, banken, multifunctionele banken, eettafels … Dit type inrichting werd bekend door spa-ruimtes en kreeg een eigen naam: loungestijl . Een lounge is eigenlijk een ontspanningsruimte of een exclusieve wachtkamer, maar deze buitengewone flair wordt nu ook gebruikt voor de privésector. Een loungebank tuin valt vooral op door zijn oversized formaat. Ze hebben dus geen effect als ze in een hoek worden gedrukt, maar nemen veel ruimte in beslag. Dus wat ligt er meer voor de hand dan terrassen en/of andere tuinen in deze stijl in te richten?

Poly rotan tuinmeubelen

Vooral populair zijn tuinmeubelen in loungestijl van polyrattan. Dit zijn polyrotanvezels (polyethyleen), die meestal met de hand worden verwerkt tot artistieke meubelen die visueel doen denken aan gewone rotanmeubels. Maar hoewel deze niet weerbestendig of regenbestendig zijn, hebben die van synthetische vezels alle voordelen aan hun kant: naast de mooie look zijn ze absoluut weerbestendig en vorstbestendig tot -20°C. De metalen delen zijn volledig roestvrij, wat tegenwoordig niet overal het geval is. Verder is het poly rotan UV- en kleurvast en hoeft het dus niet beschermd te worden tegen zon of licht. Theoretisch kunnen deze meubels het hele jaar buiten blijven staan ​​zonder dat het uiterlijk of de kwaliteit ook maar iets verandert. Dergelijke meubels zijn robuust, zeer veerkrachtig en uiterst comfortabel. Als je het jezelf nog comfortabeler wilt maken, kun je ook weerbestendige zitkussens voor de tuinmeubelen krijgen.

Eenvoudig onderhoud van de poly rotan meubelen

In tegenstelling tot tuinmeubelen van andere materialen, waarvan het schoonmaken en onderhouden vaak omslachtig en niet altijd met succes bekroond is, is het schoonmaken van polyrattan meubelen kinderspel: gewoon met een tuinslang afspuiten en aan de lucht laten drogen.

Tuinmeubel loungeset – onderhoudstips
Schuiven naar boven